margeke.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
*als je je e-mail adres invult..
krijg je automatisch een berichtje als ik een nieuw log geplaatst heb!
* wil je iets van mijn weblog overnemen: prima, mail me dan svp, zie mailformulier hier onder.
* ben je onder aan de pagina: home aanklikken en je bent weer bovenin.
 
Klik hier als je me wilt mailen.
 
Op deze plek
vind je mijn belevenissen,
gedachten,
vragen,
en soms 
antwoorden.
 
Ik ben een 
kind van God,
geliefde,
(schoon) dochter,
(schoon) moeder,
oma,
vriendin,
zus, tante,
gemeentelid.

Lees lekker mee,
ik zou het fijn vinden
als je een reactie
achterlaat!  
 

kettingen en andere sier
 
 
 
 
dit is een van de kettingen die JUDITH OORDT gemaakt heeft.
 Wil je meer zien, wil je bestellen
 kijk dan hier

 

het prullarium
Gisteren was ik op zoek naar iets. Iets leuks en kleins om weg te geven. Ik zocht in verschillende winkels. Wat ik precies zocht wist ik niet eens, ik hoopte dat ik iets zou vinden waarvan ik dacht: Yes, dit is het. Uiteindelijk ben ik geslaagd.
Achteraf verbaasde ik me over de hoeveelheid winkels met de enorme hoeveelheden spullen. Wat een keuze! Wat een drukte in die winkels. Wat een prijzen, niet normaal, zo laag. Ik werd er weer eens zeer hebzuchtig van. Dit nog en dat nog, en zo verliet ik de winkel met een volle tas. Was ik helemaal blij? Hm, eerlijk gezegd niet. Ik dacht aan alle grondstoffen en energie die gebruikt waren om dit alles te produceren en vervoeren. Dit soort dingen wordt vast niet in Nederland gemaakt.
 
Ik moest denken aan een boek dat we onlangs kregen en dat ik onmiddellijk gelezen heb. Want (deels)  meegelezen toen het boek nog een manuscript was. Bijzonder!
Ik heb het over het Prullarium, geschreven door Ernst Bergboer. 
 
 
Het boek gaat over Tjalk Zwerk, hij is verwoed verzamelaar. Verzamelaar van prullaria. Zijn levensdoel  is het vinden van het Prullarium. Dat vindt hij, en dan gebeurt er van alles. De politiek bemoeit zich ermee, en dan gaat het mis. Er is een politieke partij in opkomst, de partij der Paljassen, met een zeer bijzondere leider. Het Prullarium komt in een museum te staan, maar niet voor lang, het wordt gestolen. Hebben de Hunnen dat gedaan, of was het een van de Onzen? De clou van het verhaal is niet alleen het verhaal, je blijft denken en puzzelen.

 
Ik zet dit even in een paar zinnen neer. De stijl van het boek is veel breder en weidser. Er worden geweldige nieuwe woorden gebruikt. De woorden buitelen over elkaar heen, soms wat teveel naar mijn smaak. Maar ja, als ik iets in twee woorden kan zeggen, zal ik het niet in vier woorden doen, dat zegt al genoeg. 
 
Wat mij betreft: lezen en genieten!
 
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl